Alla vägar bär till Rom; men en del kostar mindre att resa via

Alla vägar bär till Rom; men en del kostar mindre att resa via
Varför det heter att alla vägar bär till Rom är inte så konstigt. I det gamla romarriket utgick makten från Rom och romarna såg värdet i att bygga bra vägar så att trupper kunde förflyttas snabbt fram och tillbaka genom riket.
Rom som stad sägs enligt myten vara grundad den 21 april 753 f.kr av de två bröderna Remus och Romulus. På ett tidigt stadium uppstod dock en konflikt som slutade med att Romulus dödade Remus och fortsatte styra Rom själv. Under kejsartiden stod fortfarande en hydda på den plats där man ansåg att Romulus först bosatt sig. Dock kan nutida forskare starkt ifrågasätta riktigheten i allt detta då det samtidigt sas att Remus och Romulus var söner av gudar och uppfostrades av en varghona.

Det är dock fakta att Rom är ungefär så gammalt som myten antyder och inledningsvis var ett kungadöme, för att sedan bli en republik och därefter en diktatur under kejsartiden. Under nästan 1 500 år var Rom världens medelpunkt och den självklara staden att prägla utveckling och civilisation.
Efter romarrikets fall har stadens prägel sats av den katolska kristendomen och att påven haft sin bas i Rom. Under de sista seklerna av romarrikets existens var kristendomen faktiskt statsreligion – och när själva staten föll, stod religionen kvar.

Att staden är enormt rik på historiska byggnader, monument och museer behöver väl knappt sägas. Med över 2500 år som Europeisk metropol kan den historieintresserad hitta massor av spännande att förkovra sig i. Rom är också en modern stad med allt vad det innebär av kultur, nöjesliv, shopping och sport.
Om du vill resa till Rom hittar du den billigaste resan via Billiga flygresor. Här hittar du en sökmotor som letar hos 600 olika flygbolag. http://www.flyginfo.se/lander.html

Related posts:

  1. Resa till Los Angeles
  2. Private: Avkopplande resa till Oslo
  3. resa till Dubai