Blancolån

Ett blancolån innebär att du inte behöver lämna någon säkerhet. Inte heller behöver du någon borgensman. En förutsättning för att ett blancolån ska beviljas är att banken anser att du kommer kunna betala tillbaka lånet. För att läsa mer om blancolån rekommenderas du att surfa in på sajten Onlinelån.

Om du beviljas ett blancolån behöver du inte berätta för banken vad du tänk att använda pengarna till. Sajten Onlinelån, som har tittat närmare på marknadens lånegivare, kan konstatera att blancolånen ofta ligger mellan 20 000 och 350 000 kronor. En vanlig återbetalningstid är upp till 12 år.

Sajten Onlinelån tipsar dig också om att du kan använda ett blancolån för att samla ihop smålån. Genom att slå ihop alla dyra smålån kan du tjäna mycket pengar. Du räkna ut hur stor månadskostnaden kommer att bli, på samma sätt som när du tecknar ett vanligt lån.

Först fyller du i lånets storlek, därefter ränta och återbetalningstid. En lånekalkylator hittar du i regel på din banks hemsida. Numera är det enkelt att låna direkt över Internet. Men skulle det vara något i lånets utformning som du inte riktigt förstår, så ska du aldrig tveka att ta direkt kontakt med banken.

Även om det är frestande så bör du inte ange en för snabb återbetalningstakt, då detta kan vara förödande för hushållets ekonomi. Ett sätt att få klarhet i om man klarar av en belastning från ett visst lån, är att provspara den aktuella summan under en viss tid.

Några grundläggande förutsättningar, som du i regel måste uppfylla för att få teckna ett blancolån, är att du har fyllt 18 år, har fast inkomst, bor i Sverige och är fri från tidigare betalningsanmärkningar. Med hjälp av en kreditupplysning så undersöker banken dina möjligheter att återbetala lånet, vilket också är en säkerhet för dig.

No related posts.