Den tidigare Klarna-chefen Jens Saltin är tillbaka med en ny smart app

Den tidigare Klarna-chefen Jens Saltin är tillbaka med en ny smart app som hanterar gruppbetalningar. Appen, som heter Steven, efter uttrycket “even Steven”, har Saltin tagit fram med sin affärspartner, tillika systemutvecklaren, Fredrik Olofsson.

Appen har under en tid funnits i betaversion men kommer under våren 2018 att lanseras på bred front i Sverige. Ambitionen är sedan att nå ut på de europeiska marknaderna.

Enkelt förklarat kan man säga att Steven löser alla de problem och pinsamheter som kan uppstå när ett sällskap ska hantera betalningar, oavsett om det är en restaurangnota, insamling till en kollega som fyller jämt eller flygbiljetter.

Med Steven kan man se vilka som har betalat och vilka som inte gjort det. Och detta medför att du aldrig mer tvingas ringa till din polare och påminna om en utebliven skuld. Steven kommer att bli det självklara komplementet till Swish.

Jens Saltin arbetade på det mycket framgångsrika företaget Klarna i sju år. Under dessa år innehade han fler olika nyckelroller på företaget. Och när han valde att stiga av så var han chef över marknaden Storbritannien.

Saltin, född- 81, kommer ursprungligen från Strömsund i Jämtland, och tog 2009 en mastersexamen vid Handelshögskolan i Stockholm. Innan han började på Klarna arbetade Saltin på Nordea, som analysassistent, på Goldmans Sachs i London, på deras capital markets-avdelning och på hedgefonden Rubicon i San Fransisco.

Allt talar nu för att Saltins nya steg i karriären kommer att bli en succé. För alla vill vi ju att gruppbetalningar ska gå så smidigt som möjligt. En sak bara: glöm inte att påminna alla dina vänner och bekanta om att ladda ner Steven så snabbt som möjligt. Tack vare Steven blir er utekväll eller weekendresa enklare och trevligare.

No related posts.