Fastigheter till salu

Om du letar efter fastigheter till salu är Bostadsvärderaren är bra sajt. Här kan du få en rad olika tips på vad du bör tänka på. Att köpa en ny bostad är ett stort beslut. Använd dig av Bostadsvärderaren som en checklista för att du inte ta ska några förhastade beslut.

De två första frågorna man bör ställa sig i samband med att man letar efter en ny bostad är ’Var vill jag bo?’ och ’Hur mycket får bostaden kosta?’. Du kan hitta fastigheter till salu i morgontidningarnas bostadsdel, i privata annonser samt, det vanligaste, på de olika mäklarfirmornas hemsidor.

Det finns en rad olika mäklarfirmor. Bostadsvärderaren råder de som står i begrepp att köpa en ny fastighet, att ta kontakt med den mäklare som har bäst lokalkännedom. Jämför de olika mäklarfirmorna utifrån de objekt som ligger ute på deras respektive hemsidor.

Tidigt i din jakt på en ny fastighet så tipsar Bostadsvarderaren.se dig om att ta kontakt med din bank för att få ett lånelöfte. På så vis vet du exakt hur mycket din framtida bostad får kosta. Kom ihåg att ditt lånelöfte i regel gäller endast några månader framåt. Är du osäker på huruvida ditt lånelöfte fortfarande gäller så bör du ta kontakt med din bank.

När du väl har hittat ditt drömobjekt är det av yttersta vikt att du ser till att en noggrann inspektion av fastighetens skick görs, innan du slår till. Om du själv inte anser dig ha den kompetensen så finns det professionella inspektörer som exempelvis kontrollerar fuktskador och radonhalt i fastigheten.

Det är nämligen du som köpare som är ansvarig för att en sådan kontroll görs. Glöm inte heller att titta närmare på fastighetens närhet till lokaltrafik, dagis och mataffärer. Bostadsvärderaren kan upplysa dig om en mängd olika säker inför köpet av fastigheten.

No related posts.