Gör din Osloresa komplett med ett besök på Nasjonalmuseet

Gör din Osloresa komplett med ett besök på Nasjonalmuseet
Är du alls konstintresserad så är ett besök på Nasjonalmuseet ett måste. Om du bara hinner besöka ett museum så är det hit du ska bege dig. För är man i Norge och vill bese tavlor ska man bese Edvard Munchs tavlor. Och även om denne målare har ett eget museum förärat till sig, så finns han även representerad på Nasjonalmuseet. Här hittar du tavlor som ”Det syke barn”, ”Selvportrett”, ”Forfattaren Hans Jæger, ”Natt i St. Cloud” och ”Rue Lafayette”.

Men utöver Munch hittar du även här målningar av exempelvis Johan Christian Clausen Dahl och Theodor Kittelsen.
Men utöver målerikonsten innehåller Nasjonalmuseet mycket annat. Här finns en avdelning för arkitektur med teckningar, foton, modeller och böcker. En annan avdelning presenterar Norsk design och konsthantverk. En temautställning fokuserar på design och konsthantverk åren 1905 till 2005 där bland annat modernismen och postmodernismen representeras.

Några fasta utställningar som man kan bese på Nasjonalmuseet är ”Livets dans. Samlingen från antiken fram till 1950”. Denna utställning finns kvar fram till 2014. ”Studiesamlingar för glas och keramik” och ”STIL 1100 – 1905” är en kompletterande utställning till den ovan nämnda som sträcker sig över de 100 senaste åren.
Här kan du även uppleva föredrag, diskussioner, arkitekturvandringar med mera.

Du kan även under ditt Oslobesök titta in på något av alla de andra museerna som Oslo är fullt av – samt andra kulturella nedslag som gallerier eller teatrar.
Ett bra och passande boende är en förutsättning för att helt kunna njuta av ditt kulturella Oslo och god hjälp att finna detta hittar du på www.hotell-oslo.se. Här finns en sökmotor med vars hjälp du kan vaska fram det hotell som passar dig bäst av de 106 hotell i Oslo som finns med i deras register.
Någonstans att smälta intryck.

No related posts.