Hur mycket pengar måste du låna för att bli en äkta feodalherre

Hur mycket pengar måste du låna för att bli en äkta feodalherre
Feodalherrar var något som fanns på medeltiden och var himla märkligt och fint. De gjorde som de ville så länge de ställde upp med soldater när kungen ville kriga. Soldaterna som feodalherren så givmilt skänkte till kungen och fosterland var motvilliga bönder i hans feodalstat som feodalherren hotade att döda om de inte ställde upp på att åka iväg i krig och bli dödade.
Att bli feodalherre i dag är – om inte omöjligt – så väldigt, väldigt dyrt.

Först och främst måste du ha ett slott. Musikern Thomas Ledin köpte för en tid sedan 1600-talsslottet Hesselby Slott för 50 miljoner kronor.
Sedan måste du ha ett gäng riddare och kan ju anställa några ABAB-vakter och ge dom rustningar. Grundlön för en väktare ligger runt 120 kr per timme. Ska du ha 10 st riddare som jobbar åt dig dygnet runt får du alltså betala ungefär 10 miljoner om året. Sedan kommer kostanden för 10 rustningar. På Bukowskis gick ett par kompletta riddarrustningar inklusive svärd och yxa för 7 200 kronor.
Sedan kommer den mest komplicerade utgiften; skadestånd till alla människor som du behandlar som en feodalherre behandlar folk.

75 000 i skadestånd till anhöriga är i Sverige brukligt vid mord. Så räkna med 150 000 kronor i skadestånd per bonde som du dödar för att han inte vill dra i krig. Resterande 490 bönder kommer troligtvis att anklaga dig för frihetsberövande och förargelseväckande beteende. Räkna med ett par miljoner i rättegångskostnader (samt livstids fängelse när du väl blir gripen).
Om du vill ha tips på hur du ska finansiera ditt feodalvälde kan du gå in på bankexperten.se och se vilka som kan tänkas låna ut pengar till ditt projekt. (Du ska dock inte ha för höga förväntningar.)

No related posts.