I det skånskaste av Skåne

I Skånes högborg – Malmö, med sitt Malmöhus – hittar du avstampet ut till Europa. Får femton år sedan var Malmö fortfarande en stad som många andra. Visserligen den tredje största i Sverige och södra Sveriges största. Men det var inget osedvanligt med den i övrigt. Här fanns ett fotbollslag, ett stort varv och om somrarna badade man på Ribban (Ribersborg).
Men år 2000 stod bron över till Köpenhamn klar och allting exploderade. På dessa år har Malmö vuxit. Invånarmässigt handlar det bara om 30 000 personer. Men vad det gäller nyetablering av företag och butiker har det varit explosionsartat. Framförallt kring de nya stadsdelarna på väg ut mot bron. Nu har Malmö även en början på en tunnelbana med den underjordiska järnvägen mellan centralstationen, via triangeln och ut mot Svågertorp och bron.
I Malmö hittar du även många livaktiga idrottsföreningar och ett rikt föreningsliv. Många av dem ses manifesterade i driften av bingohallen Blå hallen – vars avkastning går till ungdomsverksamheten.
Bland medlemsföreningarna ses Malmö FF,  Limhamns simsällskap, IK Sparta,  Limhamns Bordtennisklubb, Limhamns sjöscoutkår, Malmö, Oxie Scoutkår, Unga Örnar Oxie, Limhamns Schackklubb,  Svedala IF. Och det är bara en bråkdel av alla som står bakom Blå Hallen.

Varje dag spelas det bingo med lockande vinster här i alla sorters bingospel som man kan förvänta sig av en modern bingohall i Sverige idag – med bingoterminaler och Vegasmaskiner. Vill du lära dig mer om bingo – och i synnerhet bingo på internet – kan du gå till http://www.bingobonusarna.se

No related posts.