Inte allt roligt är onyttigt

Inte allt roligt är onyttigt
Det verkar vara en av naturens ironiska regler att allt gott och roligt är onyttigt och att allt som är äckligt är nyttigt för dig. Ta som exempel samspelet mellan fria radikaler och antioxidanter i kroppen. Fria radikaler kan – om du får ett överflöd av dem – påskynda kroppens åldringsprocess. Hög nivå av fria radikaler får du genom att röka, dricka alkohol, låta bli att motionera, äta friterad mat samt sola för mycket.
Antioxidanter är kroppens motgift mot de fria radikalerna. Men om du har för mycket fria radikaler räcker inte de antioxidanter kroppen själv producerar. Därför måste du äta mat med antioxidanter för att återställa balansen. Antioxidanter finns i hög dos i grönsaker och frukt.
Ni ser vart det leder. Det finns även så kallade superantioxidanter, med extra mycket antioxidanter i. Detta är exempelvis grönt te och alla sorters kål.
Men sedan finns det en sak till som är superantioxidant; och det är rödvin. Rödvin är alltså bra för dig. Så länge du inte dricker så mycket att alkoholen i det skapar för mycket fria radikaler.
Men det är ändå som om naturen vill ge en lite plåster på såren.
Läs mer på: http://www.antioxidanter.biz.

No related posts.