jämföra elpriser

Billig-el.org

Gör dig själv en tjänst och surfa in på den svenska informationssajten Billig-el.org. På Billig-el.org får du hjälp med att sänka dina elkostnader radikalt. Det fina med Billig-el.org är att de inte tar en enda krona i betalning för sina tjänster.

Vi svenskar är traditionellt vana vid ett ganska lågt elpris. Så när priset skjuter i höjden så står vi där med våra dåliga avtal och en alldeles onödigt hög förbrukning, och vet inte vad vi ska göra. Lösningen heter Billig-el.org.

På Billig-el.org finns bland annat en mycket bra jämförelsetjänst. Genom att endast ange ditt postnummer kan du få upp en lista på de billigaste elbolagen. Sedan beskriver Billig-el.org på ett mycket pedagogiskt sätt hur du ska gå tillväga för att byta elbolag. Det kan inte bli mycket lättare än så.

Då du väljer att skaffa dig ett nytt elavtal så gäller det att du faktiskt gör ett aktivt val beträffande avtalstyp. Annars kommer du att få ett så kallat tillsvidareavtal. Denna typ av avtal ska du undvika då det är onödigt dyrt.

Istället ska du välja mellan ett fast eller rörligt avtal. När det gäller det fasta avtalet kan du välja en bindningstid på mellan ett till fem år. Med fast avtal slipper du oroa dig över förändringar i elpriset över tid. För denna ”försäkring” så får du dock i längden betala ett något högre pris än om du valt ett rörligt avtal.

Nackdelen med det rörliga avtalet är dock att elpriset kan förändras ganska kraftigt på kort tid, och i synnerhet under vinterhalvåret är det inte ovanligt att man kan behöva spara en liten extra slant i väntan på räkningen.

Related posts:

  1. Elpriser & billig el