Många drömmer om att besöka Paris, att åka upp i Eiffeltornet och se ut över staden

Många drömmer om att besöka Paris, att åka upp i Eiffeltornet och se ut över staden, att beskåda konstskatterna i Louvren och Musée d’Orsay, att låta sig överväldigas av Notre Dame-katedralens imposanta gotiska arkitektur och att vandra i de gamla konstnärskvarteren i Montmartre och Montparnasse. Avnjut espresso och croissant medan du tittar ut över det myllrande folklivet. Åk ut till affärsdistriktet La Défense och se den nya triumfbågen som beställdes av President Mitterrand och ritades av den danske arkitekten Otto van Spreckelsen. Från La Grande Arche de la Défense kan du se ut över ”historiens axel”, en 10 kilometer lång sträcka som löper via den gamla triumfbågen, längs med paradgatan Champs-Élysées, mot Place de la Concorde och Louvren.

Ingen stad har så mycket att erbjuda som Paris. På parisinfo.se hittar du ingående information om flyg och buss, hotell och vandrarhem, restauranger, shopping och stadens många sevärdheter. Vi hjälper dig att hitta de bästa erbjudandena. Om du är flexibel vad gäller utresedatum är kanske en restresa ett bra alternativ. Notera dock att restresor kan bjuda på överraskningar. Ibland får man inte veta var man ska bo förrän man har kommit fram. Har du tur hamnar du på ett förstklassigt hotell, men du bör vara beredd på att standarden inte alltid motsvarar dina förväntningar. Å andra sidan spenderar man ju sällan tid på hotellet, förutom när man sover. Paris har enormt mycket att bjuda på och väl där bör du ta vara på varje vaket ögonblick.

Om du vill skapa minnen för livet, unna dig några dagar i det fantastiska Paris. På informationssajten www.parisinfo.se hittar du allt du behöver för en lyckad resa!

Related posts:

  1. boka ett hotell i Paris