Shoppa loss i Rom

Shoppa loss i Rom
För många är Rom staden där alla gamla byggnader och statyer står. Detta var en gång romarrikets huvudstad med gladiatorspel och kejsare med lagerlövskrans på huvudet åkte runt i små vagnar.
Men det var länge sedan. Flera byggnader och monument står visserligen kvar från den tiden, men idag sjuder staden av allt som varje Europeisk huvudstad består av; uteliv, restauranger och krogar, konserter – och inte minst shopping.

Antingen om du vill shoppa i de större varuhusen La Rinescente (där du bland annat hittar exklusivare kläder, parfymer och skor), Upim (som är en av Italiens största varuhuskedjor och har ett stort utbud) eller Standa eller i någon av de många små butiker som Roms centrum kryllar av. Kring torgen Piazza di Spagna och Piazza del Popolo strålar flera småvägar ut som är fyllda av butiker av både lokal karaktär som med kända märken som Armani, Benetton, Gucci, Laura Biagiotti, Fendi, Valentino, Versace och många fler. Detta är det mest exklusiva shoppandet i Rom som få egentligen har råd med. På gatorna Via Condotti och Via Borgognona och deras många tvärgator hittar du många butiker som är specialiserade på design och mode.

Vid Piazza Navona finns många inhemska butiker som kan ge mycket roande shopping. En shoppinggata med riktigt gamla anor är Via dei Giubbonari som var en shoppinggata redan under medeltiden.
Innan du beger dig till Rom för storshopping är det bra om du har ordnat ditt boende. Du kan få bra tips och råd kring detta på sidan hotell-rom.se. Här finns bland annat en sökmotor för hotell i Rom. Du använder det mycket tillåtande sökfiltret och anger dina önskemål bland över 1 000 hotell och får fram en lista på det boende som bör passa dig bäst.
Sedan är det bara att shoppa loss.

No related posts.